Undervisere

Aina Saidane

Aina Saïdane

Dameskrædder

Aina er oprindeligt fra Sverige, men er gift og bosat i Ringsted og er uddannet dameskrædder i Vordingborg i 1972 og har arbejdet forskellige steder som både skrædder og syerske for bl. a Jørgen Bender (som Haute-Couture syerske). Aina har også arbejdet som tilskærer og modelkonstruktør og har i en periode undervist på en folkeskole i håndarbejde.

Aina har syet til både kongehuset og cirkus og teaterkostumer. Hun har arbejdet med unge designere med spændende, kreativ nytænkning inden for faget, hvor der eksempelvis blev syet dragter, frakker, brudekjoler og selskabstøj i anderledes og personligt design, udført i førsteklasses materialer.

Med sin kreativitet har hun skabt tøj der ligner "en million" for små penge. Aina har også kendskab til syning og tilskæring i skind og pels, så hun spænder vidt i sin faglige viden og kundskab indenfor området "Sy og Design".

Alis Mogensen FB-Flemming M

Alis Mogensen

Dameskrædder

Alis Mogensen er dameskrædder og håndarbejdslærer og har undervist i Håndarbejdsskolen siden 1991, hvor hun var med til at grundlægge skolen.

Håndarbejde har altid været en del af Alis' liv. Den professionelle del startede med en læreplads som modelsyerske i en lille systue med tilhørende forretning på Strøget i København. Hun tilbragte læretiden på systuen og på teknisk skole, hvor hun lærte at sy detaljer til kjolerne og ikke mindst tilskæring.

Efter at have færdiggjort uddannelsen som modelsyerske tog Alis på Engelsholm Højskole ved Vejle og uddannede sig til håndarbejdslærer.

Siden 1981 har Alis undervist på aftenskoler, primært i Ringsted, men også i Slagelse, Borup, Stenlille og Roskilde. Endvidere har Alis været underviser på AMU-centre.

Et kursus på lærerhøjskolen gav Alis en Bachelorgrad i håndarbejde. Denne uddannelse giver en dybere kendskab til det teoretiske del af undervisningen, som kursisterne i den grad kan nyde godt af.Anna Nordkvist Lodahl

Anna Nordkvist Lodahl

Beklædningshåndværker

Anna er uddannet beklædningshåndværker med speciale i design og materialer og har haft eget skrædderi siden marts 2021, hvor hun arbejder med alt fra tilpasninger, reparationer og syning af tøj fra bunden. Syning og kreativitet har altid været hendes helt store passion. Hun har syet siden hun var helt lille på mormors gamle symaskine. Anna er vild med farver og mønstre og især genbrugs-tekstiler har fundet en helt speciel plads hos hende. Hun synes, det er så vigtigt, at vi prøver at genbruge nogle af de allerede eksisterende tekstiler.


Benthe Larsen

Benthe Larsen

Håndarbejdslærer

Benthe Larsen er uddannet håndarbejdslærer fra Håndarbejdets Fremme Seminarium og har gennem 15 år undervist i knipling og patchwork på flere sjællandske aftenskoler.

Birgit Christensen CosPlay

Birgit Christensen

Dameskrædder

Birgit blev uddannet dameskrædder i 1970 og har arbejdet med syning, tilskæring og møbelpostring. Hun har undervist i forskellige sammenhænge i mange år. Birgit ejer butikken Bedstes Stoffer i Vetterslev, hvor hun udover stoffer og tilbehør til syning også sælger specielle stoffer og tilbehør til kostumesyning - også kaldet CosPlay, som hun har specialiseret sig i.   

Merete Holst

Merete Holst

Håndarbejdslærer

Merete har været selvstændig erhvervsdrivende som blomsterhandler, hvilket har givet hende masser af erfaring på mange punkter, men sideløbende har håndarbejde været et stor del af hendes liv. Under corona pandemien sadlede hun om og gjorde sin passion for håndarbejde til sin levevej ved at uddanne sig som håndarbejdslærer hos FORA. På sin bopæl har Merete indrettet en gårdbutik, hvor hun udover undervisning sælger håndarbejdsrelaterede materialer.